Wat is eten uit de natuur
Verzamelen met verstand van zaken
Wie zijn wij
Recepten
Voor wie
Cursussen en activiteiten
Voordelen van eten uit de natuur
Contact
Reacties
Foto's en filmpjes
Nieuwsbrief


w a t * i s * e t e n * u i t * d e * n a t u u r


Bossen en hei, duinlandschappen en weilanden, terpen en heuvels,  sloten, meertjes, vennen, de zee.
Vergezichten, wolkenluchten en sterrenhemelen: de natuur is wonderschoon.
En overal staan bomen, struiken, planten en kruiden. Die zijn niet alleen mooi, maar gedeeltelijk ook eetbaar.
Allerlei wortels, stengels, bladeren, vruchten of bloemen kunnen verzameld en gegeten worden. Daarmee staat de uit-de-natuur-eter in een lange traditie: onze verre voorouders knaagden al op smakelijke knollen en aten bessen en paddenstoelen, noten en zaden. En tot ver in de vorige eeuw was het niet ongewoon om erop uit te trekken om paddenstoelen, bessen en andere vruchten te plukken en kruiden en planten te verzamelen ter aanvulling van het dagelijks dieet.